Σαν δυσκοιλιότητα μπορεί να ορισθεί η μη σταθερή κένωση ή η δύσκολη κένωση του εντέρου. Όσοι το έχουν βιώσει μπορούν να αντιληφθούν ότι η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα πόνου, φουσκώματα, πονοκέφαλο και ενόχληση. Μια μόνιμη λύση για την δυσκοιλιότητα είναι πολύπλευρη και βασίζετε σε ριζικές αλλαγές στο τρόπο ζωής και στη διατροφή και όχι μόνο στην άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα. Ακολουθούν 3 πολύ απλά τίπς που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την δυσκοιλιότητα.
1. Αυξήστε σταδιακά την πρόσληψη φυτικών ινών στην διατροφή σας. Οι φυτικές ίνες εμπεριέχονται στα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα δημητριακά προϊόντα ολικής αλέσεως. Στοχεύετε στην κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών ημερησίως, την κατανάλωση οσπρίων 2-3 φορές εβδομαδιαίως και την κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως αντί τα επεξεργασμένα δημητριακά.
2. Αυξήστε την κατανάλωση υγρών. Το νερό είναι βασικό όπλο ενάντια στη δυσκοιλιότητα αφού διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες δεν θα είναι αποτελεσματική εκτός αν είναι επαρκής και η πρόσληψη νερού για να βοηθήσει με την διαδικασία της πέψης. Να καταναλώνετε τουλάχιστο 8 ποτήρια νερό καθημερινά. Στην ημερήσια πρόσληψη νερού μπορείτε να υπολογίσετε και το γάλα, το χυμό, το τσάι καθώς και τον καφέ.
3. Εντάξετε στη ζωή σας την άσκηση. Η άσκηση όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει την διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους και την υγεία μας αλλά συντείνει και στην υγεία του εντέρου.

Tip of the week!!! 3 τίπς για να καταπολεμήσετε την δυσκοιλιότητα