Ο καιρός πλέον ενδείκνυται για εξορμήσεις στις όμορφες παραλίες του νησιού μας. Πως μπορούμε λοιπόν να οργανωθούμε διατροφικά στην παραλία έτσι ώστε να μην παρεκκλίνουμε σημαντικά από την διατροφή μας;

  1. Μην ξεχάσετε να πάρετε κανονικά το πρωινό σας πριν πάτε παραλία. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην πεινάτε και συνεπώς να ξεφύγετε διατροφικά σε κάποιο πειρασμό.
  2. Οργανωθείτε! Πάρτε μαζί σας θρεπτικά σνακ τα οποία μπορείτε να καταναλώσετε μέσα στη ημέρα διότι όπως άλλωστε λέμε οι διαιτολόγοι τα μικρά συχνά γεύματα όχι μόνο βοηθάνε το μεταβολισμό αλλά εντείνουν και το αίσθημα του κορεσμού μειώνοντας τις πιθανότητες για άτακτα τσιμπολογήματα. Καλές επιλογές αποτελούν τα: φρούτα, απλά μπισκότα, ράβδοι δημητριακών.
  3. Αν δεν θέλετε να καθίσετε σε κάποιο παραθαλάσσιο εστιατόριο για το μεσημεριανό σας γεύμα, ετοιμάστε νόστιμα και υγιεινά σάντουιτς από το σπίτι για να μην παραλείψετε το γεύμα σας.
  4. Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε υγρά καθόλα τη διάρκεια της ημέρας για να μην αφυδατωθείτε. Αποφύγετε ροφήματα πλούσια σε ζάχαρη όπως γρανίτες, μιλκσεικ και φρουτοχυμούς. Επιλέξετε νερό, φρέσκους χυμούς, παγωμένο σπιτικό τσαϊ.
  5. Τέλος αποφύγετε να περάσετε όλη την ημέρα στην ξαπλώστρα της παραλίας. Επιλέξετε να κολυμπήσετε, να κάνετε άσκηση στο νερό και να παίξετε ρακέτες.
Tip of the week!!!