3 λόγοι να καταναλώνετε το ζουμερό πεπόνι:
1. 1 μερίδα πεπόνι (200γρ.) περιέχει μόνο 70 θερμίδες. Όπως όλα τα φρούτα έτσι και το πεπόνι είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Έτσι μπορεί να είναι χρήσιμο σνακ σε όσους προσπαθούν να περιορίσουν τις θερμίδες που καταναλώνουν. Οι φυτικές του ίνες όχι μόνο βοηθάνε στο αίσθημα του κορεσμού αλλά μπορούν να συμβάλουν και στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.
2. Το πεπόνι φαίνεται να διαδραματίζει κάποιο ρόλο στον έλεγχο της αρτηριακής υπέρτασης αφού αποτελεί μια σημαντική πηγή καλίου, σημαντικού ιχνοστοιχείου για την αποβολή του νατρίου από τον οργανισμό. Επιπλέον έχει καρδιοπροστατευτική δράση αφού ερευνητές διαπίστωσαν ότι λόγω της περιεκτικότητας του σε αδενοσίνη, συστατικό που βρίσκουμε επίσης στο σκόρδο και τα κρεμμύδια, το πεπόνι μπορεί να εμποδίσει την δημιουργία θρόμβων στο αίμα και επιπρόσθετα μπορεί να βοηθήσει στην ρύθμιση και μείωση της χοληστερόλη του αίματος.
3. Η περιεκρικότητα του σε Βιταμίνη Γ συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού από μολύνσεις, στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και συνεπώς μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης και την άμυνα του οργανισμού ενάντια σε καρκινογενέσεις.

Tip of the week!!!