4 λόγοι να απολάυσετε το χυμώδες πορτοκάλι
1. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Γ , φυλικό οξύ, κάλιο, σελίνιο και ασβέστιο μεταξύ άλλων. Αποτελεί ένα δυνατό σύμμαχο του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις, κρυολογήματα και δρά ενάντια των ελέυθερων ριζών που είναι υπέυθυνες για την διαδικασία της γήρανσης του οργανισμού.
2. Είναι ένας καλός σύμμαχος της καρδίας διότι είναι πηγή εσπεριδίνης, ένος φλαβανοειδή,που συνδέεται με την μείωση της κακή χοληστερόλης (LDL), αφού επιβραδύνει την απορρόφηση του λίπους από την διατροφή. Επιπρόσθετα η περιεκτικότητα του σε κάλιο μπορεί να δράσει θετικά στον έλεγχο της αρτηριακής υπέρτασης.
3. Μπορεί να δράσει θετικά στην γονιμότητα διότι είναι πηγή το φυλικού οξέως το οποίο βοηθά στην γυναικεία γονιμότητα αλλά και την μείωση των επιπλοκών στην κύηση καθώς επίσης έχει ευεργετική δράση στην υγεία του σπέρματος.
4. Μειώνει τα ρίσκα για εμφάνηση καρκίνου του στόματος, του λάρυγγα, του φάρυγγα, του οισοφάγου και του στομάχου κατά περίπου 50%. Έρευνες προτείνουν την κατανάλωση 1 πορτοκαλιού ημερησίως για μείωση του ρίσκου εμφάνησης των προαναφερθέντων καρκίνων.

Tip of the week!!!